petak, 18. ožujka 2011.

petak, 24. prosinca 2010.

Sretan Božić i Nova 2011 godina



Drage moje,
Neka vam Božićni dani budu ispunjeni zdravljem,srećom i veseljem a Nova godina donese uspjehe na svim poljima!
Od srca vam želi
Vaša
¸

četvrtak, 12. kolovoza 2010.

Kraljice cvijeća

Drage moje kakvo je vrijeme ovo ljeto i koliko sam ja radila u vrtu...(a radila sam vrlo malo zbog drugih obaveza) moje ruže u vrtu su super...Mislila sam ništa od vrta ovo ljeto...ali izgleda i malo pažnje kraljici cvijeća je dovoljno da nas razveseli svojim predivnim cvjetovima.
Lijepi ružičasti pozdravi
vaša





ponedjeljak, 14. lipnja 2010.

Kad kaktusi procvjetaju...



Uh...jako sam sretna kad vidim cvijet na kaktusu. Te male biljčice imaju tako snažne cvjetove a boje nevjerovatne.
Zašto volim kaktuse??? Nemam pravog odgovora... Da kažem kako ih je lako održavati, mislim da bih govorila neistinu.Mnogi misle tu ne treba posebna zemlja...ne treba mnogo zalijevanja ...đubrenja...Treba, itekako...Sve dok sam se ponašala maćehinski prema kaktusima...oni su životarili...sada kada im posvećujem zasluženu pažnju...razvesele me svojim prelijepim cvjetovima....
Imaju još pupoljaka pa vjerujem da će biti još lijepih cvjetova....  
A moj recept za uspješnu cvatnju kaktusa je jednostavan...dakle moje iskustvo je zemlja koja sadrži glinu i pijesak...Ja kupim gotovu mješavinu "Valentin-zemlja za kaktuse" ...i đubrivo isto Valentin ali za kaktuse.
To su mali troškovi a zaista je korisno. Zatim ljeti zalivanje je skoro svaki drugi-treći dan...jer mi je balkon na jugozapadnoj strani pa se zemlja brzo isuši....zimi zalijevam rijetko, 1-2 puta mjesečno sa malo odstajale vode, bez đubrenja.
Toliko za ovaj put...lijep pozdrav iz prevrućeg Sarajeva
vaša!