petak, 19. ožujka 2010.

Sretan vam prvi dan proljeća...

Joj...kad vidim poslednji datum kad sam se javila na ovom blogu...ne mogu da vjerujem...to su bili neki poslednji dani ljeta...odnosno već i jesen.
iskreno, zima me poremeti iz temelja, jednostavno nemam volju ništa raditi.
Kako ja nemam skoro nikakvog sobnog bilja...nisam vam mogla pričati o tome...postavljati slike, pratiti rast. Nemam ga ne zato što ne volim da ga imam u stanu, naprotiv baš bih voljela...ali parno grijanje toliko isuši zrak da to cvijeće jednostavno žalosno izgleda iako ga prskam i zalijevam onoliko koliko treba.
Zima prođe i ja sam kao preporođena.Odmah naravno u kupovinu...i kupim sadnicu Pampas trave,koja bi trebala da me sakrije od pogleda susjeda.
Naime moj vrt se nalazi u centru grada, dakle oko vrta ima zgrada. Naravno ja to ne mogu zakloniti da se ništa ne vidi ali bar jedan dio odakle me neće moći posmatrati jedna radoznala i dosadna gospođa...
Zatim Clematis Rouge Cardinal...Pored ruža, clematisi su mi favoriti. Ovaj već ima dosta listića i grančica i mislim da će presađivanje biti uspješno.
Kako je moj vrt u sjeni, najbolje uspjevaju biljke poput Begonija i Gloxinia. prošle godine su se pokazele kao jedan od najboljih izbora za vrt u sjeni, tako da sam dokupila još. Uz dobar položaj, dobru zemlju obogaćenu đubrivom za cvjetajuće biljke...begonije su prave kraljice cvjetanja.
Eh sad ovo treba sve posaditi....malo je rano tako da ću ja to sve posaditi u posude i držati u kući dok ne prođe mogućnost da opet zahladni...Ostavljala sam zimus neke plastične posude od sira...tako da ću ih tu posaditi a onda kad bude toplije samo prebaciti u vrt.
Nadam se da će biti za koji dan još postova, spremam se uveliko da vrt napravim pravim parkom u ovoj gradskoj đungli.
Do sljedećeg javljanja, šaljem vam moje cvijetne puse

3 komentara:

  1. Dobro si se ti opskrbila!!!
    Tako treba.
    Evo ja sam odlučila ove godine svoj vrt pretvoriti u travnjak.
    Klincima ipak treba mjesta za igru.
    Tako da ću ove godine samo posaditi ruže uz rubove.
    I moram ti zahvaliti jer sam napokon saznala kako se zove ova visoka trava,jer koga god sam pitala nitko nema pojma.
    Super izgleda.
    Držim ti fige da se sve lijepo primi!
    POzz!
    Sandra!

    OdgovoriIzbriši
  2. joj, obožavam klematis i bezuspješno sam ga sadila mali bezbroj puta, ali uporno ne uspjeva... ali ja lako ne odustajem, pa ćemo ipak vidjeti tko je tvrdoglaviji! a pampasica je zakon, imam, neku uskog cvijeta koja je je ogroman buljuk nastala već prve godine, a jesenas sam posadila još neke vrste samo pitanje šta je opstalo... vrlo je otporna, ali ja je nisam sadila u baš najprikladnije vrijeme, pa... mada stvarno ni ne znam šta ja sadim u baš prikladno vrijeme....

    OdgovoriIzbriši
  3. jedva cekam da vidim slike novog cveca i novog vrta. Vec unapred znam da ce super izgledati.Pusa

    OdgovoriIzbriši